Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygodne i łatwe danie obiadowe. Wygodne dlatego, nie trzeba co chwilę zaglądać do niego i można oglądać ulubiony serial ;)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6363
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6363
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w plastry i układamy na ryżu. Kurczaka (pałki, filety z piersi lub całe nogi) myjemy, nacieramy przyprawą i układamy na cebuli. Zostawiamy do czasu przygotowania zalewy.
Następnie przygotowujemy zalewę mieszając wszystkie składniki i gotujemy. Gdy masło rozpuści się wlewamy zalewę do kurczaka. Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką lub aluminiową folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 75 minut. Po tym czasie ściągamy przykrycie i trzymamy w piekarniku jeszcze 15 minut.