Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron szpinakowo - pomidorowy, brokuły al dente i gęsty, wyrazisty sos. Pycha !
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6367
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6367
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Brokuły gotujemy al dente (ok .6-7 minut ) w osolonej wodzie. Na petelnię przekładamy (pokrojony w mniejsze kawałki) ser gorgonzola, biały serek oraz śmietanę. Po chwili dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy ze sobą i podgrzewamy nie dopuszczając do wrzenia, aż do rozpuszczenia. Sos doprawiamy oregano ,solimy i pieprzymy - najlepiej świeżo zmielonym pieprzem. Na patelnię przekładamy makaron i brokuły i łączymy ze sobą lub układamy na talerzu i polewamy sosem. Smacznego :)