Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniczki z ostrą salsą"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6397
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6397
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Wodę, mleko, białko i łyżkę oleju zmieszaj w wysokim naczyniu. Wsyp mąkę z przyprawami, zmiksuj. Ciasto ma mieć konsystencję śmietany. Na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem usmaż 8-10 naleśników. Trzymaj je w ciepłym piekarniku.
Marchewkę, cebulę i czosnek obierz i zetrzyj na tarce. Mięso podsmaż chwilę na oleju, dodaj warzywa, podlej wodą, dopraw i duś 15 minut.
Podgrzej sok z octem. Pokrój seler, pomidor, paprykę i papryczkę. Dodaj do soku. Wymieszaj. W naleśniki zawiń mięso. Polej sosem i podawajŹródło: Naj