Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z mąki orkiszowej"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6378
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6378
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Przygotuj farsz: kapustę włóż do garnka, wlej szklankę wody, dodaj wypłukane grzyby i 1 łyżkę masła (oliwy). Gotuj przez 1 godzinę do miękkości. Na patelni przesmaż na oliwie drobno pokrojoną cebulę. Dodaj do niej ugotowaną kapustę i duś przez chwilę. Posól i popieprz. Przygotuj ciasto: mąkę przesiej, zrób w niej dołek, wlej oliwę i ciepłą wodę. Wyrabiaj, aż będzie elastyczne. Przykryj miską lub ściereczką i odstaw na 10–15 minut.
Ciasto podziel na 4 części. Kiedy jedną wałkujesz, pozostałe trzymaj pod wilgotną ściereczką. Z rozwałkowanego ciasta wycinaj za pomocą szklanki okrągłe placuszki. Nakładaj na nie ostudzony farsz i sklej brzegami. Gotowe pierogi wrzucaj na wrzącą wodę i gotuj do wypłynięcia.
• 1,5 godziny+czas odstawienia • dla 4 osób cena ok. 10 zł.Źródło: Show