Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierożki ze szpinakiem i serami"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6393
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6393
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Szpinak opłucz i wrzuć na rozgrzaną patelnię. Odparuj wodę i posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj pokrojone cebulki ze szczypiorkiem i podsmaż. Sery pokrusz do miski, dodaj szpinak, cebulkę, miętę i koperek. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem. Wlej roztrzepane jajko i dokładnie wymieszaj.
Na stolnicy ułóż 3 arkusze ciasta filo (jeden na drugim). Potnij je w paski o szerokości 8 cm, a następnie w kwadraty. Każdy posmaruj roztopionym masłem i ułóż na środku farsz szpinakowy. Następnie złóż w trójkąty i posmaruj resztą masła. Piecz do zrumienienia w temp. 180 °C.Źródło: Na żywo