Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa inaczej"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6403
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6403
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Umytego bakłażana i cukinię potnij w plastry i posyp solą. Po 20 minutach zetrzyj z warzyw sok i potnij je w kostkę.
Podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z drobno poszatkowaną cebulą i plasterkami marchewki.
Następnie wrzuć całość z patelni do gotującego się wywaru. Dołóż pokrojone pomidory, groszek z puszki i wlej przecier. Gotuj do momentu, aż marchewka będzie miękka, a reszta warzyw rozgotowana. Wtedy wsyp cukier, sól i słodką paprykę.
Zabiel zupę śmietaną i podawaj z makaronem.Źródło: Kurier TV