Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekąska fit"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6377
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6377
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Na suchej patelni upraż płatki owsiane, potem otręby, pestki dyni i słonecznika. Śliwki i orzechy pokrój. Zmieszaj płatki, otręby, pestki, owoce i orzechy. Pomarańcze i cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, przekrój i wyciśnij sok. Miód wlej na patelnię, podgrzej. Dodaj sok z owoców, skórkę i płatki. Wymieszaj – jeśli masa jest za rzadka, dodaj sproszkowane siemię lniane.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, przełóż masę i piecz 20 minut w temperaturze 1500C. Wyjmij i wystudź.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień