Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety w sosie paprykowym"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6343
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6343
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku. Papryki umyć, oczyścić, pokroić. Cebulę obrać, posiekać. 3/4 cebuli i czosnek zeszklić na maśle.
Do cebuli dodać paprykę, podsmażyć, dolać bulion, dusić ok. 15 min, całość zmiksować, doprawić papryką, solą oraz pieprzem.
Mięso dokładnie wyrobić z jajkiem, odciśniętą bułką i pozostałą cebulą, doprawić solą i pieprzem. Z masy formować nieduże pulpeciki i wrzucać na osolony wrzątek, gotować kilka minut. Tuż przed podaniem polać sosem z papryki.Źródło: Twoje Imperium