Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gyrosem z kurczaka , kukurydzą, ogórkami konserwowymi, kapustą pekińska
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6380
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6380
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić solą pieprzem, lekko oprószyć przyprawą do gyrosa i wstawić do lodówki na jakąś godzinkę.Po tym czasie smażymy je na patelni aż zmięknie i się zarumieni, następnie pod koniec smażenia dodać resztę przyprawy do gyrosa.Później włożyc do miski (płasko, tak aby mięso tworzyło pierwszą warstwę). Pozostałe składniki sałatki układać warstwami, na mięso cebulę (drobno pokrojoną),potem cienką warstwę ketchupu, potem potem ogórki konserwowe (pokrojone w kostkę), potem kukurydzę, potem majonez, a na koniec poszatkowaną kapustę pekińską. Uwagi: Nie mieszać składników w misce,wyjmować łyżką tak aby na talerzu mieć wszystkie warstwy, potem ewentualnie na własnym talerzu pomieszać składniki.