Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik śledziowy"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6848
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154841
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6848
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154841
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Składniki
? Śledzie wyjmij z zalewy, opłucz w zimnej wodzie i namocz przez godzinę w mleku.
Buraki ugotuj w osolonej wodzie w skórce razem z marchewką. Gotowe warzywa ostudź, obierz, po czym zetrzyj na grubej tarce razem z kwaśnymi jabłkami. Starte owoce skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie potnij w kosteczkę. Cebulę drobno posiekaj.
Na dnie miseczek rozłóż jabłka, cebulkę i pokrojone w paski śledzie. Na nich umieść marchewkę, jajka i buraki. Warstwy przełóż majonezem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax