Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowe szaszłyki z papryką"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6403
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6403
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Ogórki obrać, usunąć nasiona, zetrzeć na tarce, posolić, odstawić na 10 min, odcisnąć, wymieszać z jogurtem i majonezem, doprawić roztartym czosnkiem i ziołami, schłodzić.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przełożyć do miski, zalać 4 łyżkami oliwy, oprószyć przyprawami i ziołami, wymieszać z roztartym czosnkiem, przykryć folią, marynować w lodówce ok. 8 godz. Papryki umyć, usunąć nasiona, pokroić.
Cebule pokroić w ćwiartki. Na patyczki do szaszłyków nakładać naprzemiennie kawałki mięsa, papryk, cebuli, grillować po 12 min, obracając i smarując marynatą.
Do marynaty możesz dodać rozkruszoną kostkę rosołową, 2 łyżki musztardy, pół szklanki soku z czarnej porzeczki albo napoju typu cola.Źródło: Twoje Imperium