Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w marynacie ze świeżych cytryn"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6377
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6377
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
PORCJE PRZYGOT.: 15 min + marynowanie; PIECZ.: 30-40 min; PORCJA: 430 kcal, KOSZT: 4,50 zł
Żeberka opłucz, podziel.
Cytryny wyszoruj, sparz. Zetrzyj skórkę. 2 owoce przekrój, wyciśnij sok. Trzeci pokrój.
Koncentrat połącz z sokiem z cytryny i owocami, miodem, posiekaną cebulą, olejem, przyprawami. Posmaruj żeberka, wstaw do lodówki na godzinę.
Żeberka posyp skórką cytryny, piecz na natłuszczonym ruszcie 30-40 minut (odwracaj).Źródło: Świat kobiety