Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna bruschetta"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
20 minut • 4 porcje • 107 kcal/porcja • 1 zł/porcja
Pomidory, cebulę, posiekany czosnek, oliwę, ocet i cukier przełóż do miski, i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 15 minut.
Natrzyj czosnkiem każdy kawałek bagietki i podsmażaj na gorącej patelni, z dwóch stron, aż bułka się zezłoci.
Do pomidorów dodaj pokruszoną fetę i bazylię, całość delikatnie wymieszaj.
Nakładaj pomidory na ciepłe kawałki bagietki. Po wierzchu posyp świeżą bazylią.
bruschetta to wspaniała lekka przekąska, rodem z Włoch. Tradycyjna jest zapiekana z mozzarellą. Ale można jej urozmaicać, wedle uznania, np. dodając czarne oliwki. Też będzie pysznie.Źródło: Olivia