Do góry

Dania główne Przepis na:

Aromatyczna bruschetta

Aromatyczna bruschetta

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Aromatyczna bruschetta"

Składniki

  • 4 obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory
  • pół czerwonej cebuli, posiekanej
  • pół łyżeczki cukru
  • łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku, jeden posiekany
  • 12 kawałków bagietki
  • pół szklanki posiekanej świeżej bazylii
  • 50 g fety
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 20 minut • 4 porcje • 107 kcal/porcja • 1 zł/porcja

  2. Pomidory, cebulę, posiekany czosnek, oliwę, ocet i cukier przełóż do miski, i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 15 minut.

  3. Natrzyj czosnkiem każdy kawałek bagietki i podsmażaj na gorącej patelni, z dwóch stron, aż bułka się zezłoci.

  4. Do pomidorów dodaj pokruszoną fetę i bazylię, całość delikatnie wymieszaj.

  5. Nakładaj pomidory na ciepłe kawałki bagietki. Po wierzchu posyp świeżą bazylią.

  6. bruschetta to wspaniała lekka przekąska, rodem z Włoch. Tradycyjna jest zapiekana z mozzarellą. Ale można jej urozmaicać, wedle uznania, np. dodając czarne oliwki. Też będzie pysznie.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń