Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczna karkówka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Cebulę obrać z łupin, umyć, pokroić w krążki, rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego z pokrywą.
Karkówkę umyć, osuszyć, obsypać zupą cebulową i przyprawami, rozłożyć na cebuli, przykryć pokrywą, wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Karkówkę podlać 2 szklankami wody. Piec ok. 1-1,5 godziny w piekarniku z funkcją termoobiegu nagrzanym do temperatury 180°C. Od czasu do czasu pieczeń podlewać naturalnie tworzącym się sosem. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę, by mięso pięknie się przypiekło.
Przed podaniem karkówkę pokroić w cienkie plastry, obłożyć przypieczoną cebulą.
Pod koniec pieczenia warto podlać mięso 1 szklanką słodkiej śmietanki (30-36 proc). Podawaj na ciepło z sosem lub zimno jak wędlinę.
ok. 180 minutŹródło: Twoje Imperium