Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Azjatycka potrawka z konfiturą morelową i kiełkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ew. potnij na jeszcze mniejsze kawałki. Na dużej patelni albo w garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso. Zrumień je ze wszystkich stron, ciągle mieszając. Oprósz solą i pieprzem. Cebule obierz, pokrój na kawałeczki. Papryki oczyść, potnij w cienkie paseczki.
Rozdrobnione warzywa dodaj do mięsa. Krótko razem podsmaż. Potem podlej bulionem. Zmniejsz płomień, duś około 40 minut.
Pod koniec duszenia dodaj konfiturę morelową oraz groszek. Potrawkę przypraw do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Zagęść potrawkę zasmażką błyskawiczną. Gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj z makaronem. Gotowe danie posyp kiełkami. Udekoruj szczypiorkiem.Źródło: Naj