Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z wędliną"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 813
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 813
Składniki
Ciasto: mąkę, proszek do pieczenia i masło posiekaj. Dodaj resztę składników, zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią. Włóż do lodówki na pół godziny.
Farsz: boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Ostudź. Wymieszaj z serem, jajkami, keczupem i szczypiorkiem. Przypraw.
Foremki do babeczek natłuść, wylep ciastem, napełnij farszem. Z pozostałego ciasta wytnij kółka. Przykryj nimi farsz, zlep brzegi. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190°C. Piecz ok. 20 minut.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie