Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki ziemniaczane z nadzieniem szpinakowym"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 119
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 219
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 230
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5173
...ale pyszny.
Odsłon: 782
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 119
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 219
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 230
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5173
...ale pyszny.
Odsłon: 782
Składniki
Ziemniaki i marchew drobno pokrój, dodaj jajka, kremówkę, ser, mąkę oraz masło. Całość dopraw i zmiksuj.
Szpinak umyj i posiekaj razem z czosnkiem. Podduś na maśle z dodatkiem gałki muszkatołowej, soli i pieprzu.
Na dnie foremek nałóż po łyżce masy ziemniaczanej, potem szpinak i kolejną warstwę zmiksowanych ziemniaków.
Wstaw babeczki do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 40 minut.
Gotową przekąskę podawaj np. z sosem czosnkowym.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV