Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z kuskusu z kurkumą"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Kuskus oprósz solą, zalej szklanką wrzątku. Przykryj, odstaw na 5 min.
Słonecznik upraż. Ogórki pokrój w kostkę. Pół łyżki masła odłóż, resztę wymieszaj z kuskusem. Ostudź. Dodaj ogórki, słonecznik i przyprawy, wymieszaj.
Resztą masła natłuść formę. Włóż masę, wyrównaj. Formę odwróć do góry dnem, wyjmij babkę.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 0,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie