Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ziemniaczana"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 89
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 200
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 89
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 200
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Składniki
Boczek pokrój w cienkie paseczki i usmaż na mocno rozgrzanej patelni.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce wraz z cebulą. Włóż do dużej miski. Odstaw na kilku minut, by warzywa puściły sok. Odciśnij i odlej.
Dolej mleko, wbij jajka i wsyp mąkę. Dopraw całość solą oraz pieprzem, wymieszaj.
Wlej masę do formy i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170°C.
Upieczoną babkę pokrój na kawałki. Wierzch polej kwaśną śmietaną. Podawaj na gorąco. Doskonałym dodatkiem do dania będzie szklanka świeżego mleka.
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Super TV