Do góry

Dania główne Przepis na:

Babka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą

Babka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Babka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą"

Składniki

  • kg ziemniaków
  • duża cukinia
  • 4 pętka kiełbasy śląskiej
  • duża cebula
  • jajko
  • pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • sól cebulowa
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz
  • kasza manna
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju.

  2. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach razem z umytą cukinią ze skórką. Po chwili odciśnij z warzyw cały sok.

  3. Wtedy dodaj kiełbasę z cebulą, jajko, mąkę oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj powstałą masę.

  4. Przełóż ją do formy, a wierzch posyp obficie kaszą manną (dzięki temu powstanie ładna skorupka).

  5. Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Babka będzie gotowa po 50 minutach.

  6. Przepis nadesłała: Martyna Kuźma

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń