Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażany z indykiem"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 143
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 146
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 143
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 146
Składniki
Bakłażany umyj i przekrój wzdłuż. Wydrąż i posyp solą. Odstaw na 20 minut, aż puszczą sok. Następnie opłucz je i wytrzyj.
Cebulę obierz, pomidory umyj, oczyść. Warzywa pokrój w kostkę. Udziec opłucz, osusz. Mięso pokrój na kawałki. Kukurydzę i groszek osącz z zalewy.
Rozgrzej oliwę. Wrzuć kawałeczki indyka, mieszając, usmaż je na rumiano. Dodaj cebulę oraz pomidory i pastę pomidorową. Dołóż kukurydzę i groszek. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Duś 10 minut.
Bakłażany napełnij farszem. Ułóż w formie. Posyp serem. Piecz 30 min w temp. 190 st. Udekoruj miętą.Źródło: Tina