Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz biały w chlebie"
Polecam.
Odsłon: 145
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 793
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 11
Polecam.
Odsłon: 145
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 793
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 11
Składniki
??Boczek pokrojony w kostkę przesmaż na patelni. Lekko przyrumieniony włóż do garn ka razem z białą kiełbasę i zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, pieprz i sól.
??Po około 20 minutach gotowania wyjmij kiełbasę i bo czek, a do wywaru wlej śmie tanę rozrobioną w miseczce z gorącą zupą.
Mąkę rozprowadź z zimną wodą, octem oraz łyżeczką chrzanu (może być świeżo starty). Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Przygotuj 6 okrągłych bochenków białego chrupiącego chleba. Z każdego wydrąż miękki środek.
Nałóż do chlebowych miseczek po kawałku kiełbasy, boczek i ugotowane na twardo jajka. Zalej całość barszczem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax