Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz czysty"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Składniki
Mięso ugotować w małej ilości wody.
Jarzyny posiekać drobniutko lub zetrzeć na grubej tarce, posypać niewielką ilością cukru. Gdy puszczą sok, dodać je do rosołu.
Dodać do wywaru suszony grzyb i całą cebulę, gotować dłuższy czas. zupę przecedzić.
Dodać kwas buraczany, zagotować raz.
Podawać z uszkami lub pokrojoną w plasterki kiełbasą. Zupę można posypać koperkiem, szczypiorkiem lub natką pietruszki.Źródło: Życie na Gorąco Retro