Do góry

Dania główne Przepis na:

Barszcz czysty

Barszcz czysty

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Barszcz czysty"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso ugotować w małej ilości wody.

  2. Jarzyny posiekać drobniutko lub zetrzeć na grubej tarce, posypać niewielką ilością cukru. Gdy puszczą sok, dodać je do rosołu.

  3. Dodać do wywaru suszony grzyb i całą cebulę, gotować dłuższy czas. zupę przecedzić.

  4. Dodać kwas buraczany, zagotować raz.

  5. Podawać z uszkami lub pokrojoną w plasterki kiełbasą. Zupę można posypać koperkiem, szczypiorkiem lub natką pietruszki.

    Źródło: Życie na Gorąco Retro

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń