Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz ukraiński"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12343
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13193
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5454
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12343
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13193
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5454
Składniki
Warzywa oczyść i pokrój w drobną kostkę. Wędzony boczek potnij w wąskie paski.
Na rozgrzanym maśle zeszklij pora, a potem marchewkę, po czym wrzuć do gotującego się wywaru.
Następnie podsmaż na złoto boczek i również dodaj go do garnka razem z selerem, ziemniakami i burakami.
Gotuj całość około 20 minut na wolnym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie, dorzuć poszatkowaną kapustę.
Zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką i wyłącz 10 minut później.Źródło: Kurier TV