Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz ukraiński"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 839
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 839
Składniki
Warzywa oczyść i pokrój w drobną kostkę. Wędzony boczek potnij w wąskie paski.
Na rozgrzanym maśle zeszklij pora, a potem marchewkę, po czym wrzuć do gotującego się wywaru.
Następnie podsmaż na złoto boczek i również dodaj go do garnka razem z selerem, ziemniakami i burakami.
Gotuj całość około 20 minut na wolnym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie, dorzuć poszatkowaną kapustę.
Zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką i wyłącz 10 minut później.Źródło: Kurier TV