Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz ukraiński na czerwonym winie"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 40
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 244
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 40
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 244
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Składniki
Buraki wyszoruj, ugotuj do miękkości. Kapustę oczyść, drobno pokrój. Ziemniaki oraz marchewkę obierz, opłucz, potnij w kostkę. Por oczyść, opłucz i pokrój na kawałki.
Zagotuj bulion. Włóż do niego pokrojone ziemniaki oraz marchewkę. Dodaj liść laurowy. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 5 minut.
Buraki przestudź, obierz i pokrój w słupki. Do gotujących się warzyw dołóż kapustę i kawałki pora. Dolej wino. Gotuj 15 minut. Wrzuć buraki, gotuj jeszcze 5 minut. Wlej ocet.
Barszcz ponownie przypraw solą oraz pieprzem. Szczypiorek posiekaj. Zupę rozlej do talerzy.
90 min Porcja: 240 kcalŹródło: Naj