Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz z fasolą"
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 658
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 36
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 658
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 36
Składniki
Fasolę i?grzyby mocz osobno co najmniej przez 12 godzin. Odcedź, przełóż do?osobnych garnków. Zalej świeżą wodą i?gotuj.
Buraki oczyść, gotuj przez 1-1,5 godziny w?łupinach (ew. upiecz). Przestudź, obierz, zetrzyj na?grubej tarce albo potnij w?grubą kostkę.
Włoszczyznę obierz, opłucz i?tak jak buraki zetrzyj na?tarce o?dużych otworach lub potnij w?kosteczkę. Dodaj listki laurowe. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj około 15-20 minut.
Do?włoszczyzny dodaj buraki oraz fasolę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolej gorącą wodę. Barszcz przypraw do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru i?uprzednio roztartymi ząbkami czosnku. Gotuj jeszcze 10-15 minut.
Pod koniec gotowania barszcz wymieszaj z koncentratem pomidorowym i ponownie przypraw do smaku.
Gotową zupę posyp natką.
czas ok. 150 min; porcja – 240 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety