Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz z jajkami w koszulkach"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 823
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 87
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9216
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 823
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 87
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9216
Składniki
Oczyszczone warzywa i przyprawy zalej 3 litrami wody, ugotuj wywar. Buraki obierz, pokrój w półplasterki.
Oprósz solą, cukrem, dodaj kwasek cytrynowy, ocet i vegetę, wymieszaj. Dodaj do gotującego się wywaru, gotuj do miękkości.
Mąkę, krupnik w proszku, barszcz błyskawiczny, śmietanę i kilka łyżek gorącego wywaru połącz. Wlej do barszczu, zagotuj.
Po jednym jajku rozbij w misce, ostrożnie wrzuć do wrzącego barszczu. Gotuj 7-10 min.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie