Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z kiełbasą"
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 241
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 359
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 233
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 76
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 241
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 359
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 233
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 76
Składniki
Na mocno rozgrzanej patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Następnie dorzuć białą kiełbasę w całości, a potem zeszklij dość drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
W dużym garnku zagotuj ok. 2 litry wody. Wrzuć przygotowane , a także przekrojone na pół plastry szynki.
Po chwili gotowania dodaj łyżkę stołową octu oraz sól i pieprz do smaku.
Śmietanę wlej do miseczki, wymieszaj ją trzepaczką z kilkoma łyżkami wrzącej zupy i dolej do garnka.
Na koniec zagęść barszcz mąką rozrobioną w zimnej wodzie oraz dorzuć ugotowane na twardo i przekrojone na pół jajka.
Gotową gorącą zupę wlej do wazy. Możesz ją udekorować posiekanym grubym szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 45 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 280, Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax