Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z puree"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1603
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15615
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6353
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1603
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15615
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6353
Składniki
Mięso zalej wodą, gotuj 40 minut. Oczyść marchew, pietruszkę i buraki. Umyj, pokrój i włóż wszystko do wywaru. Wsyp szczyptę przyprawy warzywnej i gotuj, aż mięso i warzywa będą miękkie. Drobniutko pokrój namoczone wcześniej grzyby i wrzuć do zupy. Przypraw do smaku octem, cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem, posyp majerankiem.
Ziemniaki obierz, duże pokrój i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę obierz i drobniutko pokrój. Zrumień na smalcu.
Odcedź ziemniaki z wody, a do gorących włóż podsmażoną cebulę, wlej mleko i utrzyj na purée. Przypraw ew. solą. Takie purée można podać oddzielnie, albo porcjami wkładać do miseczki z barszczem. Posyp posiekaną zieleniną.
Izabela Jęczewska z InowrocławiaŹródło: Takie jest życie