Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bawarski rulon w piwie"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 433
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 34
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 433
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 34
Składniki
Włoszczyznę oraz cebule obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Cukinie oczyść, umyj, potnij w półplasterki. Jabłka umyj, wytnij środki z pestkami, miąższ razem ze skórką pokrój na cienkie cząstki.
Boczek umyj, wytrzyj. Mięso ułóż na deseczce. Przykryj folią i rozbij. Płat posyp solą i pieprzem. Przyprawy wetrzyj w mięso, zwiń je. Rulon obwiąż nitką. Posmaruj olejem i ułóż w brytfance.
Rulon podlej bulionem i piwem. Piecz 75 minut w temp. 200oC. Po ok. 30 minutach do pieczeni dodaj pokrojone warzywa i jabłka. Posyp je solą oraz pieprzem. Danie udekoruj, np. ziołami.Źródło: Naj