Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9947

Dodano:

Odsłon: 45160

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Składniki

  • 4 białe kiełbasy (ja użyłam parzonych)
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 ml jasnego piwa
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 liść laurowy
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W misce robimy zalewę: mieszamy piwo, miód, musztardę, całość doprawiamy solą, dokładamy liść laurowy i rozdrobniony czosnek . Kiełbasy nakłuwamy w paru miejscach i marynujemy godzinę w zalewie. Po tym czasie, na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojoną cebulę (można ją wcześniej krótko podsmażyć), na nią układamy kiełbasy i całość zalewamy marynatą. Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut pod folią aluminiową. Ostatnie 15 minut pieczemy bez przykrycia, odwracając kiełbasę od czasu do czasu, żeby się przyrumieniła z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 26 marca 2018 Super smaczna, super danie - POLECAM - u mnie "ochrzczona na podpita kiełbaska". Coś nowego na stole :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 17 marca 2016 Cudowna, aromatyczna i niezwykle smakowita kiełbaska :)

16 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń