Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa pieczona w ziołach

Biała kiełbasa pieczona w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa pieczona w ziołach"

Składniki

  • Składniki ? 1 i 1/2 kg cienkiej surowej białej kiełbasy ? 4 ząbki czosnku ? 3 cebule ? łyżka suszonych ziół
  • np. tymianku
  • majeranku i cząbru ? 3-4 liście laurowe ? łyżka oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zagotuj w szerokim rondlu niewielką ilość osolonej wody. Włóż do niej ostrożnie kiełbasę i gotuj na małym ogniu 15-20 minut. Potem wyłącz palnik. Zostaw kiełbasę w wodzie na 10 minut, potem wyjmij.

  2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.

  3. Obierz i pokrój w krążki cebule i czosnek. Natłuść olejem dno brytfanny. Najpierw ułóż w niej cebulę, czosnek oraz liście laurowe, a potem kiełbasę, zwijając ją w ślimaczki (możesz ją spiąć patyczkami do szaszłyków). Podlej odrobiną wody. W połowie pieczenia obróć kiełbasę na drugą stronę.

  4. Piecz 25-30 minut. Podawaj na ciepło lub zimno, z chrzanem.

  5. Dla 8 osób

  6. 1,50 zł porcja

  7. Czas 60 min

  8. 335 kcal

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń