Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa pieczona w ziołach"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Zagotuj w szerokim rondlu niewielką ilość osolonej wody. Włóż do niej ostrożnie kiełbasę i gotuj na małym ogniu 15-20 minut. Potem wyłącz palnik. Zostaw kiełbasę w wodzie na 10 minut, potem wyjmij.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Obierz i pokrój w krążki cebule i czosnek. Natłuść olejem dno brytfanny. Najpierw ułóż w niej cebulę, czosnek oraz liście laurowe, a potem kiełbasę, zwijając ją w ślimaczki (możesz ją spiąć patyczkami do szaszłyków). Podlej odrobiną wody. W połowie pieczenia obróć kiełbasę na drugą stronę.
Piecz 25-30 minut. Podawaj na ciepło lub zimno, z chrzanem.
Dla 8 osób
1,50 zł porcja
Czas 60 min
335 kcalŹródło: Olivia