Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa pieczona z ciecierzycą

Biała kiełbasa pieczona z ciecierzycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 3817

Biała kiełbasa pieczona z ciecierzycą w sosie pomidorowym

Składniki

  • 3 białe kiełbasy (ja użyłam parzonych)
  • pół szklanki surowej ciecierzycy
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę namaczamy na noc w wodzie, na drugi dzień gotujemy ją prawie do miękkości. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, smażymy do zrumienienia, następnie całość zalewamy pomidorami, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, dorzucamy liść laurowy. Smażymy 3 minuty, pod koniec dodajemy ugotowaną ciecierzycę. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos pomidorowy, nakładamy na niego ponacinaną lekko z obu stron kiełbasę. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach, do zrumienienia kiełbasy i odparowania sosu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mironina 21 marca 2016 właśnie szukałam przepisów z dodatkiem ciecierzycy, no i jest, do tego podchodzi pod "wielkanocny" ;) Odpowiedzi: 1 ▼

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 20 marca 2016 Wspaniała i bardzo smakowita kiełbaska :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń