Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest po prostu przepyszny!
Szatkujemy kapustę,następnie ją gotujemy z odrobiną wody.Gdy kapusta się zagotuję,wodę odlewamy i wlewamy nową,tę czynność powtarzamy ok 3-4razy aż do momentu gdy kapusta nie będzie mocno kwaśna.Gdy uzyskamy odpowiedni smak dodajemy wszystkie przyprawy oprócz knorra,nie przesadzajmy z solą,w bigosie bedzie równiez kiełbasa która juz jest odpowiedni doprawiona.Kapustę gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.
W miedzy czasie gotujemy pokrojoną w kostkę i lekko osoloną szynkę,szynka ma być ugotowana a nie zesmazona,gdy pojawia sie woda zdejmujemy ją z palnika.
Kiełbase pokrojoną w kostkę smazymy na oleju,gdy bedzie juz zarumieniona dodajemy cebule pokrojona w kostkę,cebula ma sie zeszklic w tedy zdejmujemy z ognia.
Szynkę i kiełbaskę dodajemy do kapusty!na koniec w gorącj szklance wody rozpuszczamy knorra a następnie dodajemy koncentrat,mieszamy i dodajemy do kapusty.
wszystko należy robić dosyć szybko ponieważ kapusta moze nam sie rozgotować.
6,na 20min przed koncem dodajemy suszone sliwki
7,. Smacznego
i co najwazniejsze wode z szynki równiez dodajemy do kapusty!niby takie detale ale to własnie sprawia ze potrawy są smaczniejsze
Z różnymi nazwami tego sernika można się spotkać - Toffi, Kajmakowy, Krówkowy...
Odsłon: 2939
Sernik z sera sernikowego z wiaderka w połączeniu ze śmietaną "Śnieżką". Sern...
Odsłon: 4171
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 46
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 50
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4287
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 199
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 86
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 46
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 50
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4287
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 199
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 86
Składniki
Szatkujemy kapustę,następnie ją gotujemy z odrobiną wody.Gdy kapusta się zagotuję,wodę odlewamy i wlewamy nową,tę czynność powtarzamy ok 3-4razy aż do momentu gdy kapusta nie będzie mocno kwaśna.Gdy uzyskamy odpowiedni smak dodajemy wszystkie przyprawy oprócz knorra,nie przesadzajmy z solą,w bigosie bedzie równiez kiełbasa która juz jest odpowiedni doprawiona.Kapustę gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.
W miedzy czasie gotujemy pokrojoną w kostkę i lekko osoloną szynkę,szynka ma być ugotowana a nie zesmazona,gdy pojawia sie woda zdejmujemy ją z palnika.
Kiełbase pokrojoną w kostkę smazymy na oleju,gdy bedzie juz zarumieniona dodajemy cebule pokrojona w kostkę,cebula ma sie zeszklic w tedy zdejmujemy z ognia.
Szynkę i kiełbaskę dodajemy do kapusty!na koniec w gorącj szklance wody rozpuszczamy knorra a następnie dodajemy koncentrat,mieszamy i dodajemy do kapusty.
wszystko należy robić dosyć szybko ponieważ kapusta moze nam sie rozgotować. 6,na 20min przed koncem dodajemy suszone sliwki 7,. Smacznego i co najwazniejsze wode z szynki równiez dodajemy do kapusty!niby takie detale ale to własnie sprawia ze potrawy są smaczniejsze
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Dania główne
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Moje dzisiejsze gołąbki przygotowałam trochę inaczej bo do farszu dodałam kas...
Odsłon: 20
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 46