Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bigosik z nutką pomarańczy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
W garnku zagotuj 1 i 2/3 szkl. posolonej wody. Na wrzątek wsyp ryż. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Kapustę pokrój na cząstki, wytnij głąb, liście potnij na kawałki. Pory oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Mięso opłucz, dokładnie osusz, potnij w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso. Zrumień je ze wszystkich stron, stale mieszając. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż kapustę oraz pory. Podlej sokiem pomarańczowym. Dodaj usmażonego kurczaka i duś jeszcze około 12 minut.
Natkę opłucz, oderwij listki, trochę pozostaw do dekoracji, a resztę posiekaj. Ryż odcedź, osącz, wymieszaj z posiekaną natką.
Gulasz tuż przed końcem gotowania przypraw do smaku solą oraz białym pieprzem. Podawaj go z dodatkiem ryżu. Danie udekoruj odłożonymi listkami natki.
35 min; Porcja: 480 kcal; Cena porcji: 4,65 zł;Źródło: Naj