Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boczek w miodowej bejcy"
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2116
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1405
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 159
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 551
Szybka i smaczna
Odsłon: 9172
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 148
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2116
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1405
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 159
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 551
Szybka i smaczna
Odsłon: 9172
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 148
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Boczek natrzyj posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Zwiń. Owiń grubą nicią.
Bejca: miód, keczup, musztardę, olej i posiekany czosnek wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem (bejca powinna być gęsta). Odstaw na 10 minut, by się przegryzły.
Bejcą posmaruj mięso, wstaw na godzinę do lodówki. Piecz 15 min w 200°C. Przykryj, piecz półtorej godziny w 180°C.
Czas przygotowania 2 godz., ilość porcji 10, cena za porcję 2,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie