Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boczek z kaszą gryczaną"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 760
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 760
Składniki
110 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji 1,30 zł • Przepis na 10-12 porcji
Boczek myję, przecinam w poprzek na pół, lecz nie do końca, tak by otrzymać jeden płat (za gruby rozbijam). Czosnek przeciskam przez praskę, mieszam z solą, pieprzem, przyprawą do grilla, majerankiem, słodką papryką, suszoną cebulą.
Nacieram tą mieszanką boczek, wstawiam na 2 godz. do lodówki.
Kaszę gryczaną gotuję w osolonej wodzie, studzę.
Filet, śliwki, cebulę i kaszę mielę, dodaję jajko, bułkę tartą, doprawiam solą i pieprzem. Wyrabiam.
Na boczku rozkładam farsz, zwijam roladę, obwiązuję sznurkiem. Roladę piekę w worku foliowym ok. 80 min w temp. 190°C.Źródło: Kobieta i życie