Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Boczek z pieczarkami"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 362
Polecam.
Odsłon: 791
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36388
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 455
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 362
Polecam.
Odsłon: 791
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36388
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 455
Składniki
Z boczku usunąć skórę, a mięso naciąć tak, aby utworzyło płat, natrzeć przyprawami i ziołami.
Pokrojoną w kostkę cebulę i płatki pieczarek zeszklić na oliwie, wystudzić. Dodać mielone mięso, jajko, bułkę tartą, przyprawy i zioła.
Masę mięsno-pieczarkową rozłożyć na boczku, płat starannie zrolować, związać sznurkiem.
Roladę piec godzinę w brytfannie w temp. 180°C. Podawać na zimno z marynowanymi grzybkami.
Rolowany boczek jest doskonałą przekąską na domowe uroczystości. Wyśmienicie smakuje z chrzanem.
<strong>: ok. 75 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium