Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boeuf Stroganow"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Mięso pokrój w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki na połówki lub ćwiartki. Paprykę potnij w paski, a łodygi selera w cienkie plastry.
Na oleju podsmaż mięso i cebulę. Oprósz mąką, zasmaż i przełóż do rondla.
Na tym samym tłuszczu zeszklij pieczarki. Zalej je gorącym bulionem, zagotuj, po czym przelej do mięsa. Dodaj tymianek, sól, pieprz, liść laurowy oraz koncentrat pomidorowy i musztardę.
Gotuj potrawę około 40 minut na małym ogniu. Następnie dodaj seler i paprykę – i duś jeszcze pół godziny.Źródło: Telemax