Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boeuf Stroganow"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1359
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 342
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 178
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 66
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1359
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 342
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 178
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 66
Składniki
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 390
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>
Cebulę potnij w piórka i zeszklij na oleju w garnku. Dodaj pokrojone w paski i obtoczone w mące mięso.
Po 10 minutach smażenia dołóż pociętą w kostkę paprykę i zalej całość bulionem. Wsyp sól, pieprz oraz paprykę. Dorzuć liście laurowe i ziele angielskie.
Przykryj garnek pokrywą i duś mięso na wolnym ogniu przez około godzinę.
Połącz śmietanę z przecierem pomidorowym i gorącym wywarem.
Dolej sos do wołowiny i mieszając, gotuj jeszcze 5 minut.Źródło: Super TV