Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i mało pracochłonne danie obiadowe z wołowiny. Wersja najprostsza i według mnie najsmaczniejsza. Koniecznie wypróbujcie, tym daniem na pewno sprawicie dużą przyjemność swoim bliskim i gościom.
Proste w przygotowaniu, pyszne, aromatyczne i sycące danie :)
Odsłon: 5065
Kiedy przychodzą święta czy też inne domowe uroczystości i chcę zrobić jakieś...
Odsłon: 3795
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3721
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 208
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 217
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3721
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 208
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 217
Składniki
Wołowinę oczyścić z twardych chrząstek i pokroić w poprzek włókien w paski o grubości 1 cm. Na dobrze rozgrzanym maśle podsmażyć partiami pokrojoną wołowinę. Smażyć tylko tyle, aby mięso się z wierzchu zamknęło i zmieniło kolor na mniej intensywny.
Wołowinę zdjąć z patelni, a na pozostałym maśle podsmażyć obraną i pokrojoną w pióra cebulę. Po około 5 minutach do cebuli dodać umyte i pokrojone pieczarki. Mniejsze pieczarki przeciąć na pół, a większe na 4 części.
Gdy pieczarki są lekko przyrumienione, dodać podsmażoną wcześniej wołowinę, liść laurowy, ziele angielskie, wino, musztardę, koncentrat i pokrojone w cienkie plasterki ogórki. Dusić wszystko pod przykryciem przez około 45 - 50 minut, aż mięso będzie miękkie. Z polędwicą wołową na pewno gotować nieco krócej, gdyż jest ona delikatniejsza. Po tym czasie dodać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem i solą, gotować około 10 minut do uzyskania odpowiedniej konsystencji sosu. Po ugotowaniu mięso przykryć i odczekać około 10 minut, aby zatrzymał się proces gotowania i mięso odpoczęło. Wołowina podana od razu po ugotowaniu może być nieco twarda. Podawać z chrupiącą bagietką lub dobrym razowym chlebem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron penne z brokułami
Dania główne
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Dania główne
Gulasz wieprzowy
Dania główne
Kurczak z makaronem ryżowym
Makaron penne z brokułami
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 217
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 95