Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka w słoikach pachnąca koperkiem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 306
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 590
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 306
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 590
Składniki
Jest lekkostrawna i odświeżająca, dlatego polecana jest m.in. w czasie przeziębienia. Poza tym pobudza apetyt i działa uspokajająco. Przepis przysłała Katarzyna Sztandera z Rzeszowa
Młode buraczki dokładnie oczyść razem z liśćmi i łodyżkami. Buraczki pokrój na plasterki, liście na kawałki. Koperek umyj, osusz, posiekaj.
Do rondla wlej ok. półtora litra wody, wsyp sól i kwasek cytryno wy. Zagotuj. Gorącą zalewą zalej buraczki, odstaw na 5 min.
Buraczkami i zalewą napełnij słoiki. Pasteryzuj 15 minut.
Czas przygotowania 45 min, ilość słoików po 250 ml 8, cena za słoik 0,80 zł.
Kto lubi, do słoików może dodać po pół ząbka czosnku. Świetnym pomysłem jest też mieszanka botwinki ze szczawiem. Wtedy proporcje powinny wynosić: na 1 kg botwinki, pół kg szczawiu.Źródło: Chwila dla Ciebie