Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka z jajkiem"
Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 793
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 38
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 11
Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 793
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 38
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 11
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Obierz cebulę, pietruszkę i seler. Warzywa razem z mięsem pokrój w kostkę i włóż do garnka. Dodaj sól i pieprz. Zalej wodą. Gotuj 45 minut.
Botwinkę wraz z buraczkami opłucz, pokrój, dodaj do gotującego się wywaru i gotuj wszystko jeszcze 10 minut.
Śmietanę połącz z mąką oraz koncentratem i wlej do gotującej się zupy. Zamieszaj, ponownie zagotuj.
Przypraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą oraz pieprzem. Dorzuć posiekaną zieleninę.
Zupę rozlej do kokilek. Do każdej włóż po pół jajka.Źródło: Kurier TV