Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka z jajkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13520
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14916
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6132
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13520
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14916
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6132
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Obierz cebulę, pietruszkę i seler. Warzywa razem z mięsem pokrój w kostkę i włóż do garnka. Dodaj sól i pieprz. Zalej wodą. Gotuj 45 minut.
Botwinkę wraz z buraczkami opłucz, pokrój, dodaj do gotującego się wywaru i gotuj wszystko jeszcze 10 minut.
Śmietanę połącz z mąką oraz koncentratem i wlej do gotującej się zupy. Zamieszaj, ponownie zagotuj.
Przypraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą oraz pieprzem. Dorzuć posiekaną zieleninę.
Zupę rozlej do kokilek. Do każdej włóż po pół jajka.Źródło: Kurier TV