Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brukselka duszona ze schabem i dynią"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1369
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1369
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Składniki
Ziemniaki obierz, miąższ dyni oczyść z pestek i włókien. Warzywa opłucz, pokrój w kostkę. Brukselki oczyść, opłucz. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Boczek potnij w słupki, a schab w kostkę.
W garnku rozgrzej olej. Wysmaż na nim boczek. Dodaj schab, smaż dalej 2–3 minuty. Dołóż brukselki, wszystkie pokrojone wcześniej warzywa oraz listki laurowe i 3 gałązki majeranku. Całość podlej bulionem.
Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze około 30 minut. Od czasu do czasu mieszaj.
Pozostały majeranek drobno posiekaj. Posyp nim gotowe danie. Ew. ponownie je przypraw do smaku. Podawaj z kawałkiem chrupiącej bagietki.
ok. 50 minut, 1 porcja 440 kcalŹródło: Tina