Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z jajkiem i mozzarellą"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 763
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 763
Składniki
Pomidory umyj, osusz, każdy pokrój na 4 plasterki. Umyte pomidorki koktajlowe natnij na krzyż tak, aby się nie rozpadły, ale dały się rozłożyć na kształt kwiatu.
Jajka ugotuj na twardo, zalej zimną wodą. Osusz i obierz ze skorupek. Każde jajko przekrój na pół. 3Kromki chleba tostowego posmaruj pesto pomidorowym.
Na każdy tost połóż po plasterku szynki oraz po 2 plasterki pomidora. Nakryj serem mozzarella i posyp ziołami prowansalskimi.
Ułóż tosty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Zapiekaj około 15 minut, aż ser się rozpłynie.
Przed podaniem każdą kanapkę posmaruj majonezem. Na wierzchu ułóż kwiat z pomidorka koktajlowego. W środku kwiatka połóż połówkę jajka. Całość oprósz solą oraz pieprzem.
Podaj udekorowane listkami bazylii lub natki. Takie tosty smaczne są z białym pieczywem lub ciemnym, pełnoziarnistym.
<strong>Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie