Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułgarskie szaszłyki z mięsa mielonego"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 479
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1292
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 479
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1292
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Składniki
Bułkę tartą zalej ciepłym rosołem.
Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę razem z papryką oraz żółtym serem. Czosnek przeciśnij przez praskę, a pietruszkę posiekaj.
Przygotowane warzywa wraz z pieczarkami podsmaż na oliwie. Ostudzone dodaj do mięsa. Wymieszaj z bułką tartą i dopraw do smaku.
Uformuj z masy wałeczki, po czym nadziej je na patyki do szaszłyków.
Umieść mięso w natłuszczonej brytfance i piecz w piekarniku 40 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Teresa Macura</strong>Źródło: Kurier TV