Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułki z jajkiem i pieczarkami"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 158
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 158
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, włóż do posolonej wody. Gotuj ok. 15 minut. Odcedź, przestudź, pokrój w plasterki. Bułki rozetnij. Skrop olejem. Ułóż na blasze. Wstaw do mocno rozgrzanego piekarnika. Pieczarki oczyść, ew. krótko opłucz, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, mieszając, zeszklij ją. Dołóż pieczarki. Smaż jeszcze kilka minut. Pod koniec smażenia grzyby oprósz solą, pieprzem oraz ziołami. Zdejmij z patelni.
Ziemniaki zrumień na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Na drugiej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Usmaż na nim jajka sadzone. Oprósz je solą i ziołami. Zrumienione bułeczki przełóż sałatą, pieczarkami oraz jajkami sadzonymi. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Tina