Do góry

Dania główne Przepis na:

Buraczki z czosnkiem

Buraczki z czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Buraczki z czosnkiem"

Składniki

  • 2 kg buraczków
  • kilka ząbków czosnku
  • kilka ziarenek ziela angielskiego . Zalewa: 4 szklanki wody
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki octu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki wyszoruj i opłucz pod zimną wodą. Włóż do dużego garnka i ugotuj w łupinach. Gdy będą już dość miękkie, odcedź, wystudź i obierz.

  2. Pokrój w dowolny kształt (mogą to być plastry, kostka, ćwiartki) i włóż do słoików. Dodaj po 2 kulki ziela na każdy słoiczek i 3 kawałki czosnku pokrojonego w plastry.

  3. Zalewę zagotuj i zalej nią buraki. Zakręć szczelnie słoiki i pasteryzuj ok. 15 minut. Ja rozdaję je znajomym. Są zachwyceni!

  4. Katarzyna Janeczko z Katowic

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń