Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buraczki z czosnkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 80
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Buraki wyszoruj i opłucz pod zimną wodą. Włóż do dużego garnka i ugotuj w łupinach. Gdy będą już dość miękkie, odcedź, wystudź i obierz.
Pokrój w dowolny kształt (mogą to być plastry, kostka, ćwiartki) i włóż do słoików. Dodaj po 2 kulki ziela na każdy słoiczek i 3 kawałki czosnku pokrojonego w plastry.
Zalewę zagotuj i zalej nią buraki. Zakręć szczelnie słoiki i pasteryzuj ok. 15 minut. Ja rozdaję je znajomym. Są zachwyceni!
<strong>Katarzyna Janeczko z Katowic</strong>Źródło: Super TV