Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 43
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 457
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 128
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 43
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 457
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 128
Składniki
Do miski przekładamy mięso mielone, śliwki kalifornijskie pokrojone na średniej wielkości kawałki i posiekaną kolendrę.
dokładnie mieszamy, dzielimy na 4 porcje i formujemy kotlety o wysokości ok 1,5 cm. Dobrze rozgrzewamy ruszt, grillujemy kotlety po 3 minuty z każdej strony.
W trakcie grillowania mięsa z boku grilla podgrzewamy bułki. Dolną część smarujemy cienką warstwą chutneya, kładziemy sałatę, kotlet, grubszą warstwę chutneya, przykrywamy górą bułki.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14