Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Burgery wołowe"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 777
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 115
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 777
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso zmiel. Cebulę oraz imbir oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej, czosnek drobniutko posiekaj.
Mięso przełóż do miski. Dodaj przygotowane oraz musztardę. Wlej bulion, wymieszaj. Przypraw masę solą oraz pieprzem.
Uformuj dwie kule. Każdą przełóż do foremki w kształcie serca lub do formy do sadzonych jajek. Grill posmaruj olejem i opiekaj kotlety po 4 minuty z każdej strony. Gorące podaj w bułce, z frytkami lub smażonymi ziemniakami i surówką.
Mięsne serduszka możesz przygotować z każdego innego mięsa, np. drobiowego czy wołowo-wieprzowego. Można je także usmażyć.
Porcje: 2, 20 min, cena 4,40 zł, 160 kcal
<strong>Ewa Szymczak z Legnicy</strong>Źródło: Takie jest życie